“Cumhuriyet Gazetesinden Aykut Küçükkaya’nın dayanakları belirtilen 18 Mart 2014 tarihli haberine göre; Üsküdar’daki ilgili 81511 metrekarelik tarihi koru Mehmet Cengiz tarafından “%65’inin TMSF’den, %35’nin ise şahıstan” olmak üzere satın alınmıştır.
Mezkur habere göre tapu kaydındaki satış bedeli kısmında “0 TL” kaydı vardır.
17 Aralık yolsuzluk suçlamasındaki aktörlerden olan Mehmet Cengiz’in Başkanı olduğu Cengiz Grubunun, Başbakan’ın öteden beri “özel himayesine mazhar” olduğu yönündeki ciddi bulgular , 2005’li yıllardan bu yana kamuoyunun gündemindedir. Mehmet Cengiz ve başka işadamlarının, halkımıza yönelik olan hakaret ve bölücülük içeren söz ve eylemleriyle ilgili olarak Tarafımızdan ayrıca suç duyurusunda bulunulmuştu.
Şimdiki hal yukarı da sözü edilen bu konuyla sınırlı olarak, aşağıdaki hususların ivedi kaydıyla cevaplandırılmasını talep etmek gereği doğmuştur;
(1) Tapu devir tarihi olarak görünen 8 Mart 2013 öncesinde ve sonrasındaki imar düzenlemelerinde herhangi bir düzenleme ve değişiklik yapılmış mıdır? Yapıldıysa , yapılan düzenleme ve değişikliklerin niteliği nedir?
(2) 100 Milyon Dolarlar seviyesinde olan bu taşınmazların satışı ya da trampası halinde uygulanması gereken , tahsili gereken kamu alacakları – vergiler neden gözönüne alınmamış, bedel olarak neden “0 TL” gösterilmiştir? Sahtecilik yoluyla vergi mevzuatına aykırılık anlamına gelen bu ihlallerden dolayı, satışın tarafları ve ilgili kamu görevlileri yönünden bugüne kadar herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Yapılmadıysa neden yapılmamıştır?”