’Kartal yuvası’na benzeyen Hoşap Kalesi’nde restorasyona başlandı

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi Hoşap Kalesi'nde restorasyon çalışması başladı.

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi Hoşap Kalesi'nde restorasyon çalışması başladı.

Van-Hakkari karayolunun 60. kilometresinde yüksek kayalıklar üzerine kurulu "kartal yuvası" görünümlü Hoşap Kalesi, yerli ve yabancıların büyük ilgisini çekiyor. Geçmişi itibariyle Urartu Devletine kadar uzanan kale, Osmanlı Devleti'ne tabi Mahmudi Beyleri'nin yaptırdığı ihtişamlı şekliyle günümüze ulaştı.

Sarp bir yamaç üzerinde bulunan bölgenin dikkat çeken sembol yapısı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın girişimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle restoran çalışmalarına başlandı.

Restorasyon çalışmalarıyla mimari dokusunun ortaya çıkarılması hedeflenen kale, bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Pursaklar'dan Konya'ya Kültür Yolculuğu Başlıyor
Kapadokya’da Devrim: QR Kodla Yapay Zekalı Rehberlik Dönemi Başladı
Ankara'da Sesin Tarihi: Türkiye'de Eşi Benzeri Yok
CHP-MSP Koalisyonu Harekatın Hükümeti kitabında
164 Figürle Tarihe Yolculuk: İzmirli Sanatçının "Kızıl Elma" Tutkusu