Kars'taki terör operasyonu

Sarıkamış ve Selim ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldırım'ın da bulunduğu 10 şüpheli tutuklandı

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklandı.

İl Jandarma ve Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan HDP İlçe Başkanı Seyat Dere ve HDP İl Genel Meclisi Üyesi Ruhan Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 15 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım ile K.A, İ.A, H.P, N.Ç, K.Ç, Ü.Ö, C.C, C.Ç. ve R.A, çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyeliği"nden tutuklandı.

Dere ile F.A, H.Y, O.Ö. ve H.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI