Karayolu trafik güvenliği masaya yatırılacak

Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi, 17-19 Kasım tarihleri arasında ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek

ANKARA (AA) - Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi, 17-19 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Karayolu trafik güvenliğine katkı sağlanması, üretici, uygulayıcı ve bilim insanlarının çalışma ve tecrübelerini karşılıklı paylaşması amacıyla 7'ncisi organize edilen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi, ATO Kongre Merkezi'nde 17 Kasım Perşembe günü başlayacak.

Açılış töreninin ardından trafik güvenliği konulu spot film yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine ödül verilecek.

Etkinlikler süresince "Karayolu Güvenliği Yönetimi ve Denetimi", "Güvenli Yollar ve Ulaşım", Güvenli Araçlar", Yol Kullanıcılarının Güvenliği", Kaza Sonrası Müdahale" ile Trafik ve Hukuk" konularında 6 sempozyum düzenlenecek.

Panellerde ise "Akıllı Ulaşım Sistemleri", "Şoförlerin Eğitim ve Denetiminin Trafik Güvenliğine Katkısı", Tehlikeli Madde Taşımacılığı" ve "Sürdürülebilir Şehirlerde Yeni Trafik Güvenliği Teknolojileri" konuları ele alınacak.

Çocuklar için trafik eğitimleri ile tiyatro gösterilerinin yer alacağı etkinliklerin yanı sıra, alkol gözlüğü ve emniyet kemeri simülasyon aracı ile etkinliğe katılan çocukların trafik konusundaki farkındalığı artırılacak.

Trafik ve kamu güvenliği alanında faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve firmaların hizmet ve ürünlerini tanıtacağı sergi de 17-19 Kasım tarihlerinde ATO Kongre Merkezi'nde başkentlilerin ziyaretine açık olacak.

AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı