Karatay’ın Minik Pedalcıları Türkiye Şampiyonu Oldu: Burdur’da Büyük Başarı!

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Burdur’da düzenlediği Yeşilay Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası’nda Karatay Belediyespor U11 Erkek Takımı, 16 kulübü geride bırakarak Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Burdur Valiliği iş birliğiyle 18-20 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yeşilay Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası, büyük bir heyecana sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 431 sporcunun 13 farklı kategoride mücadele ettiği dev organizasyonda, sporcular Bireysel Zamana Karşı (ITT) ve Yol Yarışlarında kıyasıya bir rekabet sergiledi. Zorlu parkurlarda sergilenen performanslar izleyenlerden tam not alırken, dereceye giren isimler düzenlenen törenle madalya ve kupalarına kavuştu.

Karatay Belediyespor U11 Takımı Rakiplerine Şans Tanımadı

Şampiyonanın en çok dikkat çeken ekiplerinden biri de Karatay Belediyespor Kulübü U11 Erkek Bisiklet Takımı oldu. 16 farklı kulübün katılım gösterdiği 15 kilometrelik çetin mücadelede üstün bir performans ortaya koyan minik sporcular, takım klasmanında Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı. 2026 sezonunun hemen başında kurularak çalışmalara başlayan ve kısa sürede bu büyük başarıya ulaşan Karataylı bisikletçiler, azimleri ve takım ruhlarıyla geleceğin milli sporcuları olacaklarını şimdiden kanıtladı.

Başkan Hasan Kılca: "Gençlerimizin Başarısı Karatay’ın Gururudur"

Elde edilen tarihi şampiyonluğun ardından bir tebrik mesajı yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, altyapıya yapılan yatırımların karşılığını almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Gençlerin sporla büyümesini desteklediklerini vurgulayan Başkan Kılca, şu ifadeleri kullandı:

"Karatay Belediyespor Kulübümüzün genç bisikletçilerinin Türkiye Şampiyonluğu bizleri gururlandırdı. Bizim en büyük hedefimiz; çocuklarımızın sağlıklı, özgüvenli ve disiplinli bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak. Sporun farklı branşlarında gençlerimize imkânlar sunuyor, yeteneklerini geliştirmeleri için destek oluyoruz. Elde edilen bu şampiyonluk da doğru yatırımların ve gençlerimize duyduğumuz güvenin güzel bir sonucudur. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

Akşehir'in Milli Mücadele’deki Hayati Rolü
İLK KAFİLE DUALARLA YOLA ÇIKTI
Seyir Tepesi’nde Üç Gün Süren Şölen: Selçuklu Çim Voleybolu Turnuvası Sona Erdi
KTÜN Kapsül Raclab Nova Takımı TEKNOFEST Mavi Vatan’dan Ödülle Döndü
Beyşehir'de Kontrolden Çıkan Motosiklet Devrildi: 2 Yaralı