Karatay Belediyesi Aslım Ormanı’nda 2472000 (İki Milyon Dört Yüz Yetmiş İki Bin) m2’lik alanda, 22 Bin 5 yüz iğde olmak üzere 84.834 (Seksen Dört Bin Sekiz Yüz Otuz Dört) ağaç bulunuyor.
Sadece ilçe merkezinde değil, merkeze uzak mahallelerde de ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor. İsmil’de 248 Bin m²’lik alanda Afrin Şehitleri anısına gerçekleştirilen Afrin Zeytin Dalı Koruluğu’da damla sulama tesisatı için çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapılan ağaçlandırma çalışmalarının hızla gelişen Karatay’da yaşam kalitesinin de yapılaşma ile aynı doğrultuda yükselmesi için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Hançerli Karatay’ın konut alanlarının yanı sıra sanayi sahalarının da merkezi olduğuna dikkat çekerek; ağaçlandırma ve yeşil alanların Karatay’ın akciğeri olduğunu söyledi. Başkan Hançerli “Karatay’ın havasının sürekli yüksek oksijenle tazelenmesi ve sanayi yoğunluğunun çevresel etkilerinin minimum düzeyde kalması için Karatay Belediyesi olarak ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ağaçlandırma sahaları ve yeşil alanları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz modern sulama sistemleri ve düzenli bakım programları ile ağaçların sağlıklı büyüyüp gelişmeleri için yoğun bir şekilde çalışıyor. Sadece yeşil alan yetiştirmek yeterli değil, birer canlı olan yeşil alanların düzenli bakıma sulanmaya, yabancı otla mücadeleye olan ihtiyacı düzenli ve programlı bir çalışma döngüsü ile gerçekleştirmek de büyük önem taşıyor. ” dedi.