Karatay'da Huzurun Reçetesi: Aile Akademisi Başladı!

Karatay Belediyesi ve Enderun Eğitim Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Akademi, Yazar Merve Safa Likoğlu’nun ilk dersiyle kapılarını açtı. Yoğun katılımın gözlendiği programda, aile içi huzurun anahtarı paylaşıldı.

Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk oturumda Yazar Merve Safa Likoğlu, “Ailede Manevi Temeller” konusunu ele aldı. Aile yapısının korunmasının toplumsal huzur için bir zorunluluk olduğunu belirten Likoğlu, çiftlere birbirlerinin olumlu yönlerine odaklanmalarını tavsiye etti. İletişim kazalarında kullanılan ifadelerin kalıcı birer yargı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan yazar, sağduyunun ilişkinin koruyucusu olduğunu ifade etti.

Eğitimi Tamamlayan Çiftlere Umre Şansı

Akademi, sadece bilgi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda katılımcılarını anlamlı bir ödülle buluşturuyor. 40 yaşına kadar olan evli çiftlerin katıldığı eğitim sürecini başarıyla tamamlayanlar arasında yapılacak çekilişle, bir çift umre ödülünün sahibi olacak. Bu teşvik, Karataylı çiftlerin programa ilgisini artırırken, aile kurumuna verilen önemi de simgeliyor.

Uzman İsimlerle 22 Mayıs’a Kadar Eğitim Maratonu

Akademi takvimi, aile yaşamının her alanına dokunan uzman isimlerle devam edecek. Programın gelecek oturumları şu şekilde planlandı:

  • 10 Nisan: Dr. Nazlı Özburun – Evlilikte İletişim Sanatı

  • 24 Nisan: Dr. Mehmet Teber – Çocuk Eğitimi ve Ebeveynlik

  • 8 Mayıs: Abdülkerim Temizcan – Aile Ekonomisi ve Ev Yönetimi

  • 22 Mayıs: Doç. Dr. Fatih Hilmi Çetin – Dijital Dünyada Aile

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

MERAM'DA İLKLERİ YAPTI
300 YILLIK MERMER DİBEK
DOSD Meram’dan Annelerin Yüreğine Dokunan Destek
Meram'da gençler için yeni dönem başlıyor
KONYA OVASI SOS VERİYOR