Karatay yeniden Hasan Kılca dedi

Konya'nın Karatay ilçesinde AK Parti adayı Hasan Kılca, oyların %54'ünü alarak belediye başkanlığını kazandı. İşte seçim sonuçları ve detaylar...

Konya'nın Karatay ilçesi, yerel seçim heyecanıyla sandık başına gitti. Toplam 1 milyon 649 bin 557 seçmenin bulunduğu ilçede seçimler, yüksek bir katılımla gerçekleşti. Kesin olmayan sonuçlara göre, sandıkların %89'unun açıldığı Karatay'da seçime katılım oranı %71,47 olarak kaydedildi.

AK Parti'nin adayı Hasan Kılca, aldığı 83 bin 274 oy ile oyların %54,23'ünü alarak Karatay ilçesi belediye başkanlığını kazandı.

Yeniden Refah Partisi'nden İsa Gökhan Duysak ise 35 bin 985 oy alarak %24,64'lük bir oy oranı elde etti ve ikinci sırada yer aldı.

CHP adayı Bahar Mustafa Üstündağ 8 bin 324 oy (%5,69), Zafer Partisi adayı Muhsin Civcik 4 bin 961 oy (%3,40) ve Saadet Partisi adayı Muhammed Cihad Güzel ise 4 bin 926 oy (%3,37) ile sırasıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci oldu.

Karatay ilçesindeki seçim sonuçları, AK Parti'nin Hasan Kılca önderliğindeki başarısıyla sonuçlanırken, ilçenin önümüzdeki dönemdeki yerel yönetim dinamikleri merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Karatay Belediyesi, Ulaşım İçin Asfalt Serim Atağını Sürdürüyor
Konya, OICC 15. Genel Konferansı'na Ev Sahipliği Yaptı
Hüyük'te çilek fiyatları beklentinin altında kaldı
Konya'daki arkadaş cinayetinin sebebi belli oldu
Konya'da cinayet şoku: Bir Kişi Cadde Üzerinde, Diğeri İş Yerinde Vuruldu