Kararsızlar Bile Cumhurbaşkanı'nı Değiştiremiyor

Asal’ın 26 ilde yaptığı ankette Erdoğan yüzde 35,4 ile ilk sırada. Kararsızlar yüzde 5,8’de kaldı, muhalefet ise dağınık görüntüsünü sürdürüyor.

Asal Araştırma, 7-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirdiği anketle seçmenin Cumhurbaşkanı adayına yönelik nabzını tuttu. 18 yaş ve üzeri 1.985 katılımcıyla yapılan araştırmada seçmene “Önümüzdeki seçimlerde kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istersiniz?” sorusu yöneltildi. Cevaplar ise siyasetin nabzını bir kez daha gözler önüne serdi.

Erdoğan Açık Ara Önde, Kararsızlar Dengeleri Değiştiremiyor

Anketin çarpıcı sonucu ise kararsızlardan geldi. Yüzde 5,8’lik oranla "fikrim yok, kararsızım ya da oy kullanmayacağım" diyen seçmen kitlesi dikkat çekse de, bu oran mevcut tabloyu değiştirmeye yetmiyor. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 35,4 ile en çok istenen aday olurken, en yakın rakibi Mansur Yavaş yüzde 20,6’da kaldı.

Ekrem İmamoğlu yüzde 18,2 ile üçüncü sırada yer aldı. Bu üç ismin ardından gelen adaylar ise tek haneli oranlarda kaldı. Selahattin Demirtaş yüzde 6,0, Özgür Özel yüzde 4,6, Hakan Fidan yüzde 3,5, Ümit Özdağ yüzde 2,0 oy aldı.

Kılıçdaroğlu ve Ağıralioğlu Sürpriz Şekilde Listenin Alt Sıralarında

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yalnızca yüzde 1,0 oranında tercih edilirken, İYİ Parti'den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu'nun oranı yüzde 0,6 oldu. Yeni İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ise yüzde 0,8'de kaldı.

Muhalefet Adaylarında Parçalanma Derinleşiyor

Anket sonuçları, muhalefetin halen ortak bir figür etrafında birleşemediğini ve seçmenin bu belirsizlikten etkilenmeye devam ettiğini gösteriyor. Her ne kadar toplamda muhalefet adayları yüksek oranlara ulaşsa da, dağınık yapı Erdoğan’ın açık ara önde olmasını sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İLK KURALAR NE ZAMAN?
7 YENİ İSİM, 18 KİŞİLİK KADRO
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay sonrası Anıtkabir’de
Belediyenin kaçak diye mühürlediği bina seçim ofisi oldu
BÜROKRASİ ZAMMI GERİ ÇEKİLDİ