Kararı destekliyoruz

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Davut Çuhadar’ın yerel seçimlerin erkene alınmasını destekleyen açıklamasından sonra bir destek de Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’dan geldi.

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Davut Çuhadar’ın yerel seçimlerin erkene alınmasını destekleyen açıklamasından sonra bir destek de Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’dan geldi. Kalaycı, “Değerli Başbakanımız ve hükümet üyelerinin bu konuda alacağı her türlü kararın destekçisiyiz” dedi

Belediye Başkanları Birliği, yerel seçimlerin 2013 yılının sonbaharında yapılması yönündeki öneriyi desteklediklerini açıkladı. Birliğin öneriyi desteklerken Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da “Değerli Başbakanımız ve hükümet üyelerinin bu konuda alacağı her türlü kararın destekçisiyiz” sözleriyle öneriyi desteklediğini belirtti. Kalaycı şunları kaydetti: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin önceki gün söylediği, "Anayasa gereği yerel seçimler 5 yılda bir yapılır, bu sürenin öne alınması için anayasa değişikliği gerekir" sözlerden sonra erken seçim yeniden gündeme girdi. Bize ayrılan süre içerisinde hemşehrilerimize vaad ettiğimiz tüm projeleri hayata geçirme gayretindeyiz. Değerli Başbakanımız ve hükümet üyelerinin bu konuda alacağı her türlü kararın destekçisiyiz.

ÇUHADAR NE DEMİŞTİ?

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Davut Çuhadar, yönetim kurulu üyeleri ile yaptıkları istişare sonunda aldıkları kararı açıkladı. Çuhadar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada mahalli seçimlerin 5 yılda bir ve Mart ayının sonunda yapıldığını hatırlattı. Birlik adına açıklama yapan Başkan Çuhadar, bir de çağrı yaptı. Çuhadar şunları söyledi: Anayasamız gereği mahalli seçimler 5 yılda bir ve Mart ayının sonunda yapılmaktadır. Adaylık ve seçim hazırlık dönemlerinin kış aylarına rastladığı için seçim çalışmalarının yürütülmesinde ve miting ve diğer toplantıların yapılmasında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Ayrıca kış ayları belediyelerin hizmet bakımından da en zor aylarıdır. Diğer taraftan: Nisan ayında Belediye Başkanlığı görevine başlayabilen bir belediye başkanının önünde yoğun bir ziyaretçi trafiği yanında belediyeyi tanıması ve zorunlu olarak önceki belediye yönetimi tarafından hazırlanan bir bütçe ile seçildiği yıl içinde başkanlık yapabilmekte ve dolayısıyla yeni yatırım yapamamaktadır. Oysa, hangi partiden seçilmiş olursa olsun bir belediye başkanı için, seçim vaatlerini bir an önce yerine getirmesi ve seçmenine verdiği vaatleri uygulamaya başlaması prestij ve kamuoyu güveni bakımından da çok önemlidir. Belediye Başkanları Birliği olarak; Yönetim Kurulumuz ve Üyelerimiz arasında yaptığımız istişare sonucunda, seçimlerin 2013 yılının sonbaharında yapılması yönündeki öneriyi destekliyoruz. Ancak, yerel seçimler öne alınırken Belediye Başkanlarının ekonomik anlamda mağdur edilmemesini, Anayasa değişikliği yapılarak yerel seçimlerin öne çekilmesinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz."

 

 

Yerel Haberleri

SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP