Karapınarlılar Derneğinde Kültür Sohbetleri başlıyor. Alâeddin Öğretmenevi karşısındaki dernek binasında her hafta Cuma saat 19’da, kültür sohbetleri yapılacak.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Adem Zengin Konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Biz sohbet geleneğine mensubuz. İlmin ve muhabbetin esası sohbette gizlidir. Sohbette duygu, ruh, gönül, zihin ve eylem dile gelir. İnsanlar, sohbetlerle birbirlerini anlar, deruni ve samimi bir yakınlaşma içine girerler. Çağımızın en esaslı meselesi, insanların, birbirinden kopmalarıdır. Sohbet geleneğini yitiren insanlar ve toplumlar, dost olmanın, birbirleriyle irtibat kurmanın imkânlarını da yitirirler” dedi.
Sohbetin, söz ve davranış dinamiklerini hayata ve harekete geçirdiğini, insanların güçlü bir şahsiyet, ahlak ve adalet duygularına sahip olabilmelerinin birlikte yapılan sohbetlerle mümkünleştiğini öne süren Eğitimci Adem Zengin, sözlerine şöyle devam etti: Karapınar kültürü, düşüncesi, sanatı ve medeniyetiyle, hem de hâkim kültürle ufuk açıcı ilişkiler kurabilmemiz için, sohbet geleneğimize hayat ve hayatiyet kazandırmamız gerekiyor. Sohbet, dost (ashab) olabilmenin, muhabbeti yaygınlaştırılabilmenin ve kalıcı hale getirilebilmenin vasıtalarındandır.
Kültür Sohbetleri Düzenleme Sorumlusu Eğitimci Adem Zengin, herkesi kültür sohbetlerine katılmaya davet etti.
A. Şenol Demirbaş-Memleket