Karaman'daki FETÖ/PDY soruşturması

Adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 4'ü tutuklandı

KARAMAN (AA) - Karaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 16 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden, aralarında eski Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri N.U. ve eski İdari ve Mali İşler Başkanı M.Y'nin de bulunduğu sağlık çalışanlarının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan eski Karaman Kamu Hastaneleri Birliği İdari ve Mali İşler Başkanı M.Y, sağlık çalışanları K.Ş, A.B. ve E. A tutuklandı. 12 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 23 Eylül'de düzenlenen operasyonda 16 sağlık çalışanı gözaltına alınmıştı.



AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü