Karaman merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Haklarında yakalama kararı bulunan 4 zanlı polise teslim oldu

KARAMAN (AA) - Karaman merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında 4 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, haklarında yakalama kararı olan Hayrettin D, Seyit A, İhsan Ö. ve Hüseyin U, Karaman Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri adliyeye getirilişi sırasında gazetecilere, "İyi çekin kardeşim, iyi çekin." diye bağırdı.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Karaman, Ankara ve Konya'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 29 Mayıs'ta 19, 4 Haziran'da bir, 13 Haziran'da ise 2 zanlı gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan 3'ü tutuklanmış, 18'i adli kontrol şartıyla, biri de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ
Konyalılar Erzurum'a sahip çıktı
Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"