Karadeniz’de palamut bolluğu

1 Eylül günü "Vira Bismillah" diyerek denize açılan Fatsalı balıkçılar, bu dönemde en çok palamut avladıklarını belirttiler.

1 Eylül günü "Vira Bismillah" diyerek denize açılan Fatsalı balıkçılar, bu dönemde en çok palamut avladıklarını belirttiler.

İri palamudun tanesini 5 TL'ye sattıklarını belirten balıkçılar, "Balık bereketi bugünlerde yaşanıyor. Vatandaşlarımız ucuz balık bulduğu için bol şekilde alıyor. Fiyatlar şuan için çok uygun" dedi.

İleri ki günlerde bu bolluk yaşanırsa palamudun tanesinin daha aşağıya düşeceğini belirten Fatsalı Balıkçı Oğuz Aygün, "Ağlardan bu dönemlerde bol palamut ve istavrit çıkıyor. Palamut balığında kampanyalar yaptık ve tanesini 5 TL'ye satıyoruz. Vatandaşlarda fiyatları uygun bulunca işlerimizde gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Ayrıca tezgahlarda barbun 10 TL'ye, istavrit 10 TL'ye ve mezgiti 10 TL'den satıyoruz" diye konuştu.

Ekonomi Haberleri

660 kişi işsiz kalacak! 155 yıllık dünya devi üretimi durduruyor
Narenciyede 697 Milyon Dolarlık Dev İhracat: Zirve Irak ve Rusya'nın!
Zeytinin Gizli Maliyeti: 1 Kilo Zeytine 7 Ton Su
Tesla 2026 İlk Çeyrekte Beklentileri Aştı: Kârlılıkta Güçlü Yükseliş
Nut Master’ın Üreticisi DKC Grup Konkordato İlan Ett: 3 Aylık Kritik Süreç Başladı