Karadeniz'de balık bolluğu

Bölgede son günlerde hamsi, istavrit, mezgit ve uskumrunun bol avlanması fiyatları düşürdü- Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Kıyak:- "Havaların uygun gitmesi halinde önümüzdeki günlerde tezgahta balık daha bol ve ucuz olacak"

SAMSUN (AA) - Karadeniz'de son günlerde hamsi, istavrit, mezgit ve uskumru bolluğu yaşanıyor.

Bölgede balıkların bol miktarda avlanması fiyatları düşürdü. Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nde kilogramı 8 liraya satılan hamsi ve istavrit, tezgahta 10 liradan alıcı buluyor. Çingene palamudunun tanesi 5-10, mezgitin kilogramı ise 15 liradan satılıyor.

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, AA muhabirine, balıkçıların Samsun ve Ordu açıklarında bol miktarda avlanmaya başlandığını söyledi.

Bu yıl palamudun az olması nedeniyle hamsi, mezgit ve istavritin bol avlanacağını düşündüklerini belirten Kıyak, "Havaların uygun gitmesi halinde önümüzdeki günlerde tezgahta balık daha bol ve ucuz olacak. Soğuklarla palamudun da artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kıyak, Karadeniz'de uzun yıllardır uskumru olmadığını ancak bu yıl bol miktarda çıkmaya başladığını sözlerine ekledi.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı