Karabük’te orman yangınlarına önlem olarak helikopter konuşlandı

Türkiye'nin "en büyük blok ormanları"na sahip Karabük'te, orman yangınlarıyla mücadele için helikopter konuşlandırıldı.

Türkiye'nin "en büyük blok ormanları"na sahip Karabük'te, orman yangınlarıyla mücadele için helikopter konuşlandırıldı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfınca (WWF) "acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri" olarak gösterilen ve topraklarının yüzde 71'ini oluşturan ormanlarında dünyada pek az yerde görülebilecek kadar çok sayıda ağaç ve bitki türünü bünyesinde barındıran Karabük'te, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rus yapımı Mi-8 helikopteri konuşlandırıldı.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada, orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir role sahip olan yangın söndürme helikopterinin yangın açısından bölgenin en hassas yeri olan Karabük Orman işletme Müdürlüğünün Cemaller deposunda konuşlandığı belirtildi.

15 Ekim'e kadar Karabük'te

Karabük'te bulunacak helikopterin Mi-8 tipi Rus yapımı olduğu, 3 ton su atma kapasitesine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, "Havada 2 saat 15 dakika kalabilmektedir. 2 yabancı pilot, 1 Türk pilot, 3 teknisyen ve 1 0GM personeli olmak üzere 7 kişilik mürettebatı bulunmaktadır" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Mahallenin Muhtarları'nın Yıldızına Büyük Acı: Babası da Hayatını Kaybetti
Kadir İnanır'dan Sağlık Durumuna İlişkin Müjdeli Haber
Ömerli Barajı’nda doluluk oranı yüzde 96’ya ulaştı
3 TÜRK DEVLETİ GÖREN AĞAÇ
Yaylanın Minik Küçükleri Geleneksel Lezzete Omuz Veriyor