Karabacak: Suç İşleyenleri Şoför Olarak Almıyoruz

Muammer Karabacak^tan Özgecan açıklaması...

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan olayını hatırlatarak, bu tip olayların yaşanmaması için 2011 yılında itibaren önlem aldıklarını ve taciz, tecavüz, hırsızlık, terör gibi suçlara karışan kişileri şoför olarak işe almadıklarını söyledi.

Konya Minibüşçüler Odası Başkanı Muammer Karabacak'ın açıklaması şöyle:

Camia olarak Özgecan ARSLAN kızımızın vahşice öldürülmesini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Allah böyle bir acıyı hiçbir annemize, babamıza, evladımıza yaşatmasın. Özgecan kızımızın mekanı cennet olsun.

Bu vahşeti işleyen caninin ara sıra minibüs şoförlüğü yaptığını ve geçimini şoförlükten sağlamadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu ve bunun gibi canilerin hiçbir kurum ve kuruluşlarda hiçbir meslek guruplarında olmamalarını sağlayarak olaylar vukuu bulmadan sorumlu yöneticiler olarak önlemlerimizi almak durumundayız.

Bizler şoför esnafıyız. Bizler ekmeğini helalinden kazanmaya çalışan, Rızkın Allah’tan geldiğine inanan, şehir kalkmadan kalkan yatmadan yatmayan çok önemli toplumsal bir görevi ifa eden esnaf topluluğuyuz.

Bu sorumluluk bilinciyle Konya’mızda bu kutsal ulaşım görevini ifa eden minibüs ve servis şoförlerimize 2011  yılında Konya’da  şoför olma kriterleri getirdik ve katı olarak uyguladık.

            1) Türk Ceza Kanununun 103, 104, 105,  109, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 148, 149,    151,     157, 187,  188, 190, 191, 227. maddelerindeki, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu          kapsamındaki, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 35. maddesindeki suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olmak.

            2) Asli kusurlu ve bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olmak.

            3) Alkollü olarak araç kullanma veya hız kurallarını ihlal nedeniyle sürücü belgeleri birden          fazla alınmamış olmak.

            4) En az 3 yıllık tecrübeye sahip “B” sınıfı ehliyet sahibi olmak.

            5) Şoförlük mesleği bakımından bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren         bir sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından her beş yılda bir almış olmak.

             6) Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanlığından “Şoför Kimlik Kartı” almış     olmak.

a-         Sürücülerin psikoteknik belgelerinin beş yıllık süresinin dolması veya Emniyet Müdürlüğünce ehliyetlerine el konulması, araç sahibi ve sürücülerin değişmesi ve verilen belgenin kaybolması halinde izin belgesinin yenilenmesine.

           Bizler bununlada yetinmedik. Olası bir durumda araçlarımıza ulaşmak, yaptığı hız ve kural ihlallerini görmek ve denetim altında tutabilmek amacıyla her bir aracımızı özel yazılımlı araç takip sistemleriyle donattık. Araçlarımız odamız, durak temsilcilerimiz ve araç sahiplerimiz tarafından anlık takip edilmektedir. Konya bununla da yetinmedi yetinmeyecek de. Şu an 530 aracımızın yaklaşık 200 adedinde aracın içini önünü ve arkasını gösteren kameralar mevcut,  bu teknolojiyle tüm araçlarımız suçu önleyen, Konya’nın gören gözü gezici MOBESELERİ durumundadır.

Halka hizmet etmenin kutsallığını düstur edindiğimizi bir daha belirterek Konya’mıza en  iyi ulaşım hizmetini sunmak gayreti  içinde olacağımızı tüm Konya’mıza arz ederiz.

Muharrem KARABACAK

KONYA Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı

Yerel Haberleri

MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP
BİR İLÇE SULAR ALTINDA
KONYA'NIN SU GÜVENLİĞİ