Kara Harp Okulu darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişiminde Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tutuksuz sanık K.Y, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yaptı.

Önceki beyanlarını tekrarladığını belirten K.Y, savcının değerlendirmesinin somut delillere dayanmadığını iddia ederek suçsuz olduğunu savundu.

Olay tarihinde komutanlarının emri üzerine Kara Harp Okuluna gittiğini söyleyen K.Y, burada kendisine olası bir saldırıya karşı nöbet kulübelerine takviye yapılacağının söylendiğini aktardı.

Bunun üzerine kendisinin de aralarında bulunduğu bir grup askere mühimmatı olmayan tüfekler dağıtıldığını ifade eden K.Y, sabah saatlerine kadar bu şekilde karargahta kaldığını söyledi.

Bu süre zarfında darbe girişimine destek sağlayacak herhangi bir eylemde bulunmadığını, kanunsuz bir emri yerine getirmediğini ileri süren K.Y, yargılama sonunda beraatini talep etti.

K.Y'nin beyanı ardından önceki duruşmalarda savunma yapan bazı sanıkların avukatları da mütalaaya karşı savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, savunma sırası gelen bazı sanıkların avukatlarının duruşmada hazır olmaması nedeniyle yarın devam edilmek üzere duruşmaya ara verdi.

AA

Gündem Haberleri

TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?