Kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı! Erciyes’te sezon açıldı

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes'te suni karlamayla kar kalınlığı 50 santime kadar ulaşan pistlerde kayakseverler, kayak sezonu açıldı

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes'te kar kalınlığının suni karlamayla artırılmasının ardından kayak sezonu açıldı.

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde sezon açıldı. İki gün boyunca etkili olan kar ile birlikte Erciyes A.Ş. tarafından uygulanan suni karlamayla kar kalınlığı 50 santime kadar ulaşan pistlerde kayakseverler, hafta sonu tatilinde kayak yapma imkanı buldu. Kayak Eğitmeni Veysel Değirmenci, yeni sezonda tüm kayak severleri Erciyes'e beklediklerini söyledi.

Öte yandan Tekir pistinde sezon açılırken Hacılar, Develi ve Hisarcık Kapı'da da karlama işlemlerinin devam ettiği ve ilerleyen günlerde bu pistlerin de açılacağı öğrenildi. Erciyes'te 34 olan pist sayısı 41'e 102 kilometre olan pistlerin uzunluğu ise 112 kilometreye ulaştı. Dağ genelinde ise 19 mekanik tesis misafirlerine hizmet veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Fahrettin Kayhan Hayatını Kaybetti
DAĞLARIN EFELERİ YERLEŞİM YERLERİNE İNDİ
Kadir İnanır görüntülendi! Yaşaması mucize
Baraj tahliye suyu sel oldu, geçtiği tarlaları küçülttü
TİGEM’den ’'kayıp yarış atları' açıklaması: Yalan