Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde kurulan meyve ve sebze pazarında patlıcan fiyatları dudak uçuklattı. Kilogram fiyatı 70 ile 100 TL arasında değişen patlıcan, pazarda en pahalı ürün olarak dikkat çekti. Esnaflar, fiyatların sadece Afyonkarahisar'da değil, yurt genelinde yüksek olduğunu vurguladı.
Pazara alışverişe gelen vatandaşlardan Fatih Daldal, patlıcan fiyatlarındaki artışın Ramazan ayı ile birlikte hızlandığını belirterek, "Patlıcanın kilosu 100 TL, salatalık 80 TL. Fiyatlar alım gücümüzü zorluyor. Son bir haftada fiyatlarda yüzde 50 artış oldu" dedi.
Olumsuz Hava Koşulları Fiyatları Yükseltti
Pazar esnafı Gürkan Emre, fiyat artışlarının en büyük sebebinin hava şartları olduğunu belirtti. Emre, "Patlıcan şu an tezgahımızda 70 TL. Adana ve Antalya’da yaşanan don olayları nedeniyle fiyatlar yükseldi. Bu durum tüm pazarlara yansıdı" ifadelerini kullandı.
Esnaflar, havaların ısınmasıyla birlikte patlıcan fiyatlarının düşeceğini öngörüyor. Ancak şu an için Afyonkarahisar’daki pazar tezgahlarında sebze fiyatları el yakmaya devam ediyor.