Kapadokya'da Yoga Festivali Düzenlendi

Festivale yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 500 kişi katıldı

Nevşehir'de, bir yoga eğitim merkezince "Uluslararası Kapadokya Yoga Festivali" düzenlendi.

Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Rusya, İsrail ve Fransa'dan Nevşehir'e gelen yaklaşık 500 kişi, kentteki bir otelde düzenlenen festival kapsamında eğitmenler gözetiminde yoga yaptı.

Yoga eğitmeni Akif Manaf, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yılın her ayı yoga festivalleri düzenliyoruz. Bu, dünyada bir ilktir. Sloganımız 'Yıl boyu yoga, yıl boyu festival.' Şu an Kapadokya'dayız. Bu, uluslararası bir festivaldir. Bu tür organizasyonlar yoga alanında dünyanın hiçbir yerinde organize edilmiyor sadece Türkiye'de var" dedi.

Bu festivaller sayesinde Türkiye'nin dünya çapında bir yoga merkezi haline geldiğini vurgulayan Manaf, yoga alanında Türkiye'nin gösterdiği gelişim sayesinde insanların artık Hindistan'da değil, Türkiye'de yoga eğitimi aldıkları dile getirdi.

Amaçlarının yogayı insanlara doğru şekilde öğretebilmek olduğunu belirten Manaf, "İnsanlar yogayı daha derinden hissedebilir ve yoganın sıkıcı sadece oturup meditasyon yapmaktan ibaret olmadığını anlayabilirler. Yoga sadece meditasyon değil, çok daha fazlasıdır" dedi.

Yoga konusunda toplumda ön yargılar oluştuğunu, özellikle insanların yogayı Hinduizm ve Budizm ile özdeşleştirdiğini ifade eden Manaf, "Bu zamana kadar yogayla ilgili 25 civarında kitap yazdım. Bu kitaplarda yoganın gerçek yönünü anlatıyoruz. Yoganın hiçbir dinle ilgisi olmadığını anlatıyoruz" diye konuştu.

Yoganın, daha verimli, mutlu ve neşeli insan olmak için bir araç olduğunu vurgulayan Manaf, merkezlerinin kuruluş amacının yogayı insanlara doğru bir şekilde öğretmek olduğunu kaydetti.

Kapadokya'daki eğitimlerin 4 gün sürdüğünü belirten Manaf, eğitim sonrası katılımcıların yoga yaptığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Murat Asil
Yayınlayan: Ahmet Ekici

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'da Şafak Vakti Sıra Dışı Manzara
Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!