Kanser hastası köpek tedavi edildi

Çorlu'daki hayvan barınağında kalan "Çakır" isimli 10 yaşındaki köpek, uygulanan tedaviyle sağlığına kavuştu

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kanser hastalığına yakalanan 10 yaşındaki köpek, uygulanan kemoterapi ve ilaçlarla sağlığına kavuşturuldu.

Çorlu Belediyesine ait hayvan barınağında kalan ''Çakır'' isimli bekçi köpeği, rahatsızlandı.

Belediye veterinerlerince yapılan muayenede, köpeğin" transmissible veneral tümor kanseri"ne yakalandığı tespit edildi.

Belediye Veteriner Hekimi Ahmet Çavdar, teşhisin ardından köpeğe ilaç ve kemoterapi tedavisine başladıklarını belirtti.

Köpeğin barınakta bekçi köpeği olarak bakıldığını ifade eden Çavdar, ''Çakır'a 3 ay önce 'transmissible veneral tümor' teşhisi kondu. Bunun üzerine hemen tedaviye başladık. Ciddi bir ilaç ve kemoterapi uygulamasına başladık. Daha sonra köpeğimiz bu hastalığı yendi. Tedaviden dolayı biraz tüy dökme olayı var, onu da kısa sürede atlatacak." dedi.

Barınakta bulunan diğer hayvanların kontrollerinin de rutin aralıklarla yapıldığını kaydeden Ahmet Çavdar, zaman zaman bazı köpeklerin hastalandığını ve tedavilerinin kendileri tarafından yapıldığını belirtti.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor
Kapora dolandırıcılığı! Fren ustası aracını ilanda görünce şok oldu
BU TABELAYI GÖRÜNCE SAKIN YOLA GİRMEYİN
Vatandaşlar isyanda: İcikli'ye girenle bağlantı kesiliyor