Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, Pembe Kayalıklar mevkiinde sabah saatlerinde “RAPID” isimli Tanzanya bayraklı ticari gemi karaya oturdu. Yaklaşık 81 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki geminin, Ukrayna'nın Chornomorsk Limanı'na gitmek üzere seyir halinde olduğu öğrenildi.
Henüz belirlenemeyen bir nedenle kıyıya çok yakın seyreden gemi, kayalıklara çarparak durdu. Çarpmanın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye sahil güvenlik ve kurtarma ekipleri sevk edildi.
Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, bugün saat 05.55’te İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından alçı yüklü RAPID isimli geminin karaya oturduğunun bildirildiği belirtildi. İhbar sonrası olay yerine denizden, havadan ve karadan çok sayıda arama-kurtarma unsuru yönlendirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Denizden müdahale için TCSG-910 Sahil Güvenlik Botu, havadan müdahale için TCSG-504 Helikopteri, karadan müdahale için ise Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timleri ile Kandıra Kolluk Destek Tim Komutanlığı görevlendirildi. Ayrıca Kıyı Emniyeti, AFAD, itfaiye ve jandarma ekiplerine de bilgi verilmiştir.”
Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen başarılı operasyonla, gemideki 7 mürettebat güvenli şekilde tahliye edildi.
Geminin karaya oturmasından dolayı herhangi bir çevre kirliliğinin oluşmadığı da açıklandı.
Olayla ilgili incelemeler sürüyor.