Kamuda görevden almalar

Ordu'da FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında bugüne kadar 643 kamu görevlisinin açığa alındığı bildirildi

ORDU (AA) - Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında bugüne kadar 643 kamu görevlisi açığa alındı.

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmada, Ordu'daki 643 kamu görevlisi FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilerek açığa alındığı belirtildi.

Aynı soruşturma kapsamında 5 kamu görevlisinin gözaltında olduğu, 89 kamu görevlisinin de mahkemelerce tutuklandığı ifade edildi.

Adli işlem yapılan kamu görevlilerinden 45'i adli kontrol kararı verildiği, 9 kamu görevlinin ise firari durumda olduğu ve arandığı kaydedildi.


AA

Gündem Haberleri

KONYA'DAN İLHAMLA
YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ MECLİS'TEN GEÇTİ
ADLİ EMANET BÜROLARI ALARMDA
Rize'den Erzurum'a Sıcak El: Saime Bektaş'ın Bereleri Mehmetçiklere Ulaştı
TÜRKİYE F-35'E GERİ DÖNMELİ