Kamuda görevden almalar

Soruşturma kapsamında 15 Temmuz'dan bu yana kentte 418 kamu görevlisi açığa alındı, 41'i tutuklandı

DÜZCE (AA) - Düzce'de, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında toplam 418 kamu görevlisinin açığa alındığı bildirildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından il genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 418 personelin görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, 13 günlük süreçte, 2 vali yardımcısı, 1 kaymakam, 16 hakim ve savcı, Düzce Üniversitesinde görevli 61 idari ve akademik personelin yanı sıra, İl Jandarma Komutanlığında görevli bir üsteğmen ile İl Emniyet Müdürlüğünde 56, İl Müftülüğünde 13, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 4, İl Defterdarlığında 3, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 222, Orman İşletme Müdürlüğünde 2, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde 20, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde 15, İl Özel İdaresinde 1 kişi ve bir muhtarın açığa alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, haklarında işlem yapılan kamu görevlilerinden 41'inin tutuklandığı ifade edildi.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti