Kamerunluların Kur'an okuma azmi

Kamerun'un Kousseri kentinde her yaştan Kamerunlular, zamanlarının büyük bölümünü Cansuyu Derneğince yaptırılan külliyede Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ederek geçiriyor- Cansuyu Kamerun sorumlusu Narlı:- "Eğitim gören kardeşlerimizle konuştuğumuzda ihtiyac

KAMERUN (AA) - Kamerun'un Kousseri kentinde Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Türkiye'deki hayırseverlerin yardımlarıyla açılan külliyeden yüzlerce kadın, erkek, yaşlı ve çocuk yararlanıyor.

2016 yılı kurban organizasyonu kapsamında Kamerun'da bulunan Cansuyu heyeti, ülkenin Kousseri kentinde inşa edilen külliyeyi ziyaret etti.

Su kuyusu, cami, medrese ve derslikten oluşan külliyede incelemelerde bulunan heyet, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Külliyede eğitim gören kadınlardan Khadidja Liman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, külliyede Kur'an-ı Kerim, Hazret-i Muhammed'in hayatı ve diğer fenni ilimleri öğrendiklerini söyledi.

Haftanın bazı günlerinde okuma yazma öğrenmek isteyen genç ve yaşlılara ders verildiğini anlatan Liman, Kousseri kentinde açılan külliyenin önemini çok iyi bildiklerini ifade etti.

Liman, kentte daha fazla külliyeye ihtiyaç olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu külliye olmadan önce bölgede bu tarzda eğitim veren hiçbir kurum yoktu. Şu an istediğimiz tek şey bu külliyenin sınıf sayısının arttırılması ve ders materyalidir. Bizde okula rağbet çok fazla. Bu bölgede yer alan başka külliye yok. Çok fazla rağbet ettiğimiz için burada mevcut sınıflar yeterli olmuyor. Özellikle ciddi manada ders kitaplarına ve ders materyaline ihtiyacımız var."

Cansuyu Kamerun sorumlusu Safa Narlı, 2015 yılında yapılan külliyede Fıkıh, Siyer ve Kur'an-ı Kerim eğitimlerinin verildiğini bildirdi.

Kasım ve aralık ayında kentteki ikinci külliyenin de açılacağını vurgulayan Narlı, şöyle konuştu:

"Daha önce hiç okula gitmeyen kardeşlerimiz ilk öğrenim aşamasına başlamış durumda. Eğitim gören kardeşlerimizle konuştuğumuzda ihtiyacın daha fazla olduğunu anlıyoruz. Bu külliyenin yeterli olmadığını biliyoruz ve bu nedenle Cansuyu olarak ikinci külliyenin çalışmalarına başladık."

Narlı, kentteki Müslüman nüfusun oldukça fazla olduğunu ifade ederek, "Eğitim alanlarının kısıtlı olmasından dolayı tüm alanlarda eğitim verilemiyor. Bundan sonraki süreçlerde inşallah fenni ilimlerin eğitimini de vereceğiz. Müslüman kardeşlerimizin bu alanda da ilim sahibi olduğu, bunun neticesinde de daha donanımlı Müslüman kardeşlerimizin olmasına vesile olacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE