Kamerun'da Boko Haram saldırısı

Ülkenin kuzeyinde düzenlenen saldırıda 5 Nijeryalı öldü

UÇ KUZEY (AA) - Kamerun'da Boko Haram saldırısında 5 Nijeryalının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Örgütle mücadele eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü Komutanı General Buba Dobekreo, Boko Haram militanlarının ülkenin kuzeyinde Sandawadjiri kasabasında Nijeryalıların sığınma kampına saldırı düzenlediğini, 5'inin öldüğünü, 8'inin de yaralandığını açıkladı.

Saldırıdan birkaç gün önce örgüt militanları yayınladıkları videoda, "silah bırakmayacağız" ve "Ebubekir Şekau'ya itaat ederek davamızdan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Başkent Yaunde'de geçen ay sonunda toplanan Çad Gölü Havzası Komisyonu'nu oluşturan ülkelerin genelkurmay başkanları, üye ülkeleri, sık sık eylem stratejisi değiştiren Boko Haram'a karşı daha dikkatli olmaları yönünde uyarmıştı.

Nijerya, Nijer, Kamerun, Çad ve Benin, örgütle mücadele kapsamında geçen yıl Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü'nü (FMM) oluşturmuştu. Yaklaşık 10 bin askerin görev aldığı FMM, finansal, lojistik, siyasi ve teknik sorunlar yüzünden ancak yıl başında göreve başlayabilmişti.


AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!