Kamboçya'daki sel

Mekong Nehri'nin taşması sonucu meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 15 oldu

ANKARA (AA) - Kamboçya'da aşırı yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi.

Şinhua ajansının haberine göre, yetkililer aşırı yağışlara bağlı olarak Mekong Nehri'nin taşması sonucu meydana gelen sellerde ölenlerin sayısının 15'e çıktığını açıkladı.

Kamboçya Afet Yönetimi Komitesi sözcülerinden Keo Vy, Mekong Nehri'nin taşması sonucu geçen ayın sonundan bu yana en fazla Stung Treng, Kratie, Tboung Khmum, Kampong Cham ve Prey Veng şehirlerinin etkilendiğini bildirdi.

Sel nedeniyle 5 bin 811 ailenin güvenli yerlere tahliye edildiğini belirten Keo Vy, şimdiye kadar 7'si çocuk 15 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini söyledi.

Sellerin binlerce hektar pirinç tarlasını ve mahsulü sular altında bıraktığına dikkati çeken Keo Vy, dün itibarıyla sel sularının çekilmeye başladığını kaydetti.

AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!