Kamboçya'da dünyanın en yüksek ikiz kuleleri yapılacak

İki şirketten oluşan Çinli bir konsorsiyum, ikiz kule projesini 2,7 milyar dolarlık teklifle kazandı

PEKİN (AA) - Çinli iki şirketin oluşturduğu konsorsiyum, Kamboçya'da dünyanın en yüksek ikiz kulelerini yapmak üzere anlaşma imzaladı.

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organı Halkın Günlüğü'nün haberine göre, Great Wall International ve Wuchang Shipbuilding Industry Group Co. Ltd. tarafından kurulan konsorsiyum, başkent Phnom Penh'deki inşaatın ihalesini 2,7 milyar dolarlık teklifle kazandı.

Kamboçya ve Makao'dan birer şirketin konsorsiyuma destek verdiği projenin bu yılın sonuna doğru başlayıp 2022'ye kadar tamamlanması öngörülüyor.

452 metre ile halen dünyanın en yüksek ikiz kuleleri olan Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Petronas'tan 108 metre daha yüksek olacak gökdelenler, lüks otel, iş merkezi, rezidans, AVM ve yaşam komplekslerini kapsıyor.


AA

Gündem Haberleri

Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor
Kapora dolandırıcılığı! Fren ustası aracını ilanda görünce şok oldu
BU TABELAYI GÖRÜNCE SAKIN YOLA GİRMEYİN
Vatandaşlar isyanda: İcikli'ye girenle bağlantı kesiliyor
İMAMOĞLU BÖYLE SAVUNMA YAPTI