Kamboçya'da başbakan için onur unvanı kullanılacak

Medya kuruluşlarına, Hun Sen için sadece "Başbakan" değil, "Yüce Başbakan ve Başkomutan" ifadelerinin kullanılması uyarısı yapıldı

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya'da basın organları, uzun süredir iktidarda bulunan Başbakan Hun Sen'in adını bundan sonra altı kelimelik onur unvanını kullanmadan anamayacak.

Enformasyon Bakanlığından yapılan açıklamada, bütün medya kuruluşlarının Hun Sen ile ilgili yazılı metinlerde, radyo ve televizyon haberlerinde "Yüce Başbakan ve Başkomutan" anlamına gelen "Samdech Akka Moha Sena Padei Techo" onur unvanını kullanması gerektiği belirtildi.

Aynı uygulama, iktidar partisinin bazı yetkilileriyle Başbakan Hun Sen'in eşi Bun Rany için de geçerli olacak.

Hükümet yanlısı medya kuruluşları, genellikle Hun Sen'in resmi unvanını kullanıyor.

Resmi unvanın kullanılmasıyla ilgili uyarının, özellikle muhalif ve Batı yanlısı yayın kuruluşları için yapıldığı sanılıyor.

AA

Gündem Haberleri

Osmanlı ve Selçuklu Parkı’nda kapsamlı bakım ve onarım çalışması
15 ton bozulmuş etin piyasaya sürülmesi engellendi
Palamutta bereket, kilosu 100 TL’ye düştü
Kaçak Piercing Skandalında Yeni Gelişme: İşletme İnceleniyor
Rüzgar türbini kanatları için trafik durduruldu