Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"Türkiye olarak her zaman oradaki (Gazze) kardeşlerimizin yanındayız ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız"

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  "Türkiye olarak her zaman oradaki (Gazze) kardeşlerimizin yanındayız ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız" dedi.

Türkiye'nin, Gazze'nin imarı için 2014-2017 arasında yapacağı ilave 200 milyon dolarlık yardıma ilişkin AA muhabirinin sorusu üzerine Yılmaz, her zaman Filistinlilerin yanında olduklarını söyledi. 

Diplomatik, siyasi, insani ve ekonomik olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, Gazze'de ekonomik hayatın kalıcı şekilde gelişmesi için bugüne kadar hep gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Cevdet Yılmaz, "Fakat şunu da belirtmek durumundayım, güvenliğin, emniyetin olmadığı bir yerde ekonomik gelişme ve refah olmuyor maalesef. İnşallah Gazze ile ilgili ablukanın kalktığı daha rahat bir ortamda, Gazze halkının içine düşürüldüğü ekonomik sıkıntılardan kurtarılmasını temenni ediyorum. Biz Türkiye olarak her zaman oradaki kardeşlerimizin yanındayız ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız" diye konuştu.

Ekonomi Haberleri

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ ARTTI
Ticaret Bakanlığı’ndan Perakendede Yeni Dönem: Kadın Kooperatifine Destek
DEPOLARI DOLDURUN
ALTINDA SENARYO OTURMADI
Tarımda Türkiye mucizesi! 24 Yılda katlandı