Kahrolsun Türkçülük/Kürtçülük tartışması

Başbakan'ın "Kahrolsun Türkçülük kahrolsun Kürtçülük" sözlerini canlı yayında hatırlatan Metiner'e MHP'li Oğan'dan tepki

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde BDP'li vekillerin dokunulmazlık durumları tartışıldı. Programda AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ile MHP Milletvekili Sinan Oğan arasında "Türkçülük" tartışması yaşandı.

 
"BİZ DE KÜRDÜZ AMA.."
AK Parti'li Mehmet Metiner, BDP'den gelen açıklamaları sert bir dille eleştirirken "İkide bir Kürtler adına konuşmasınlar. Kürt siyaseti eşittir BDP değil. Aldıkları oy oranında konuşsunlar. Biz de Kürdüz ama PKK'nın, BDP'nin Kürdü değiliz" diye konuştu.
"MİLLİYETÇİ BİR PARTİ DEĞİLİZ"
PKK'nın ve BDP'nin Kürt sorununun çözümünde en büyük engel olduğunu kaydeden Metiner, milliyetçi bir parti olmadıklarını Başbakan Erdoğan'ın "Kahrolsun Türkçülük, kahrolsun Kürtçülük" sözlerini aktararak anlattı.
"KAHROLSUN AKP ZİHNİYETİ"
Metiner'in bu sözlerine Oğan'dan tepki geldi. Oğan, "Kahrolsun Türkçülük diye bir söz olabilir mi? Kahrolsun AKP zihniyeti o zaman. Türk milliyetçiliği, Kürdü, Çerkezi dışlayan bir anlayış değildir" dedi. Metiner de "Biz Türkiye milliyetçiliğini önemsiyoruz. Etnik milliyetçiliklerin hepsine karşıyız" diye konuştu.

 

Medya Haberleri

Kazım Koyuncu filminde Cem Yiğit Üzümoğlu değişimi
Yönetmen Ezel Akay ve kardeşinin uyuşturucu testleri pozitif çıktı
Manifest Grubu Soruşturmasında Tolga Akış'a Hapis Talebi
Efsane müzisyen Şebo'yu bırakmıyor
Sanat Güneşi Zeki Müren Vefatının 30. Yılında Anıldı