Kahramanmaraş'taki FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen öğretmenlerden 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen öğretmenlerden 3'ü tutuklu 16 sanığın duruşmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından tanıklar dinlenildi.

Tanık M.B, şunları kaydetti:

"Sanık Ramazan Kara'nın maaşından Aktif Eğitim-Sen Derneği üyesi olanlardan ücret kesiliyordu. Ben Milli Eğitim Bakanlığının sisteminden baktığımda Kara'nın Aktif Eğitim-Sen üyesi olmadığını gördüm. Daha sonra Aktif Eğitim-Sen üyeliğinden istifa etmek için dilekçe verdiğini biliyorum. Üyesi olmadığı bir dernekten neden istifa etmek istediğini bilmiyorum."

Sanık Kara ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Aktif Eğitim-Sen Derneği tarafından kendisinden para kesildiğini öğrendikten sonra istifa dilekçesi yazdığını bunun dışında FETÖ/PDY ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını savundu.

Diğer sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ramazan Kara, Mehmet Hikmet Karataş ve Mustafa Döner'in tutukluluklarının devamına ve dosyadaki eksikliklerinin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanıklar, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor
Kapora dolandırıcılığı! Fren ustası aracını ilanda görünce şok oldu
BU TABELAYI GÖRÜNCE SAKIN YOLA GİRMEYİN
Vatandaşlar isyanda: İcikli'ye girenle bağlantı kesiliyor