Kahramanmaraş'taki FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında örgütün "büyük bölge mesulü"nün de bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında örgütün "büyük bölge mesulü"nün de bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz tüm sanıklar ile avukatlar katıldı.

Dosyaya konulmak üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından tanıklar dinlendi.

FETÖ/PDY soruşturmasında yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan örgütün "Büyük bölge muhasebecisi" olan M.Ç, "Sanıklardan Mustafa Tatlı büyük bölge mesulüydü. Esnaflarla sohbet verir ve himmetlerini belirlerdi. Kendi bölgesinde yaklaşık 30 öğrenci evi olurdu. Bunlarla da büyük bölge sorumlusu ilgilenirdi. Sanık Mustafa Sarıpınar ise Muhammed kod adını kullanırdı ve imam hatipli öğrencilerden sorumlu olduğunu biliyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Tatlı ve Sarıpınar, tanık M.Ç'yi tanımadıklarını, beyanlarını kabul etmediklerini belirtti.

Diğer sanıklar savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yusuf Doğan'ın tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

AA

Gündem Haberleri

Büyükbaş Cep Yakınca Oraya Akın Ettiler: Satışlar 3 Katına Çıktı
Aksaraylılar Dikkat! Sokakta Kıyma Çekene 50 Bin TL Ceza
Eğitim-Bir-Sen, rekor üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası oldu
Ayağını nereye koyacağını şaşırdı! Kamera o anları kaydetti
YETKİLİ SERVİSTE BÜYÜK VURGUN