Kahramanmaraş’ta yıllara meydan okuyan evler, depremde bile ayakta kaldı

Kahramanmaraş'ta eski mimari olmasına rağmen günümüzde halen varlığını sürdüren, kışları sıcak yazları serin olan evler fotoğraflandı.

Kahramanmaraş'ta eski mimari olmasına rağmen günümüzde halen varlığını sürdüren, kışları sıcak yazları serin olan evler fotoğraflandı.

Onikişubat ilçesi Süleymanlı Mahallesi'nde ahşap, taş ve kerpiçten yapılan ve depreme rağmen ayakta kalan evler dikkat çekiyor. Yapısıyla ve sağlamlığıyla dikkat çeken evler fotoğrafçıların ise ilgi odağı oluyor.

Dünyanın birçok bölgesinde kırsal konut malzemesinin kerpiç ve toprak olduğunu belirten fotoğrafçı Fatih Erben, "Kerpiç ve toprak evler yerel kültürün bir parçasıdır. Günümüzde halen varlığını sürdürmekte. Bu evler çok sağlam oluyor. Kışları sıcak yazları ise serin tutuyor. Ben de ortaya çıkan bu güzel görüntüleri fotoğraflamak istedim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AYAKTA UYUYORMUŞUZ
KONYA SAKİN
TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek