Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan 23 kişiden 7'si adliyeye sevk edildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 7'si adliyeye çıkarıldı.

Eski Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Lale Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri ile KSÜ'de görevli bazı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 23 zanlıdan 7'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında eski rektör Karaaslan'ın da bulunduğu 4'ü kadın 7 zanlı, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Diğer 16 zanlının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü Kahramanmaraş merkezli, Şanlıurfa ve Gaziantep illerini kapsayan FETÖ/PDY soruşturmasında dün 23 kişi, "FETÖ/PDY'ye üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

COP31 İçin Özel Şarkı Bestelendi: Let's COP
2 milyon liralık altın icradan satışa çıkarıldı
Bu halıya her ziyaretçi bir ilmek atıyor
Osmanlı ve Selçuklu Parkı’nda kapsamlı bakım ve onarım çalışması
15 ton bozulmuş etin piyasaya sürülmesi engellendi