Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı yazılı açıklamada, Karatay'ın planlı, programlı ve çağdaş bir ilçe olması için her türlü gayretin gösterileceğini ve kaçak yapı konusunda taviz verilmeyeceğini belirtti.
Hançerli, Karatay sınırları içerisinde ciddi sorun haline gelen ve ilçeyi her açıdan sıkıntıya sokacak olan kaçak yapılaşmaya karşı kontrollerin sürdüğünü belirterek, 2004 yılında yürürlüğe giren 5237 sayılı Ceza Yasasının 184. Maddesi'ne göre kaçak yapı veya ruhsata Aykırı binalarda oturanlara büyük sorumluluklar yüklendiğini hatırlattı.
Hançerli, şunları kaydetti:
''İlçenin farklı bölgelerinde belediyenin tüm uyarılarına rağmen proje harici yapılan inşaatlarda yıkım çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarla kaçak bina ve yapıların önüne geçilerek, Karatay'ın daha çağdaş, yaşanabilir bir kent görünümüne kavuşturulması hedefleniyor. Belediyemizin kaçak yapılaşmanın önüne geçme konusunda yaptığı çalışmalara eğer vatandaşlar da kanun ve mevzuatlar çerçevesinde katılarak destek verirlerse, düzenli ve sağlıklı bir ilçe ortaya çıkacak.''
Memleket