Kaçak kazıdan elde ettiği tarihi eserleri satarken yakalandı

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; bir şahıs kaçak kazıdan elde ettiği 60 adet sikkeyi satarken yakalandı.

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; bir şahıs kaçak kazıdan elde ettiği 60 adet sikkeyi satarken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Kocasinan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2863 sayılı Kanuna Muhalefet eden şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Kaçak kazı yaparak elde ettikleri ve elinde bulundurdukları tarihi eserleri Kayseri'de satışa sunacağı tespit edilen Ü.Ş. Kocasinan İlçesi Buğdaylı Mahallesinde yapılan operasyonda yakalandı. Düzenlenen operasyonda; Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 60 adet sikke ele geçirildi.

Ü.Ş. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

’Yılanı öldürdüm’ diyerek çektirdiği video pahalıya mal oldu
Babasına yastık götürürken kaza geçirdi, 15 günlük yaşam savaşını kaybetti
Bakan Çiftçi’den NATO Zirvesi Açıklaması: 56 Bin Personel Görev Aldı
Husumetlisini vurdu, kaçarken tır çarptı
Emekli öğretmeni 2 milyon lira dolandırdı