Kabil'deki intihar saldırısı

Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı şiddetle kınadı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün düzenlenen intihar saldırısını şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam meydana gelen intihar saldırısı sonucunda aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu çok sayıda Afgan vatandaşının hayatını kaybettiği ve yaralandığının büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Afgan yetkililer, 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı saldırıda, saldırganın üzerine yerleştirdiği bombayı Kabil'in Banayi bölgesinde polis aracına yaklaşarak patlattığını açıklamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Erdoğan Parkede: "Evet, Yine Kazandı"
Cezalarını okullardaki sınıfları boyayarak çektiler
SOLOTÜRK Fransa Semalarında Nefes Kesecek
KONYA'DAKİ DEV TEST MAKALEDE
Ayranı İlk Kez İçtiler Tepkileri Gündem Oldu