Japonya'da deprem

Ülkenin batısında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

TOKYO (AA) – Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkenin Mie vilayetinin 10 kilometre açığında 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi.

Kyodo ajansının haberine göre, depremde can veya mal kaybı olmadı.

Büyüklüğü 6.1 olarak ölçülen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, bölgedeki tren seferlerinin geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya, 11 Mart 2011'de tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşamıştı. 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki tsunami, 19 bin kişinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına ve ülkenin kuzeydoğu kıyılarında büyük hasara yol açmıştı.

Deprem ve tsunami, Fukuşima Nükleer Santrali'nde radyoaktif sızıntıya yol açarak Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuştu. Üç reaktörün erimesi sonucu ortaya çıkan radyasyon sızıntısının ardından bölgede yaşayan 160 bin kişi tahliye edilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Mehmet Akif Ersoy Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden uzaklaştırıldı
DEVLETTEN İŞVERENE BÜYÜK DESTEK
Marmara’da kirlilik yeniden görüntülendi: İSKİ deşarjı tepki çekti
Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor