Japonya-Türkiye Dostluk Konseri

Konserde, ünlü Japon bestelerini yorumlayan Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi, Göksel Baktagir ile bir eseri de seslendirdi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de düzenlenen "Japonya-Türkiye Dostluk Konseri"nde, iki ülkenin geleneksel çalgıları eşliğinde müzik ziyafeti sunuldu.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirilen konsere vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdi.

Programda, ünlü Japon bestelerini yorumlayan Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi, kanun sanatçısı Göksel Baktagir ile bir eseri de seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde ise Pınar Köksal'ın Türk müziği tarzındaki besteleri, çok sesli olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde, şef Ender Sakpınar yönetiminde, tenor Hakan Aysev ve soprano Feryal Türkoğlu tarafından yorumlandı.

Konser, sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

AA

Kültür Sanat Haberleri

ALTIN PORTAKAL’DA ONUR ÖDÜLLERİ MENDERES SAMANCILAR VE TİLBE SARAN’A
Dünya Homeros’u konuşurken gözler İzmir’e çevrildi
İstanbul'un En Eski Tarihi Mirası Otlar Arasında Kaldı
Konya'ya ünlü yağacak! Eypio, Emre Fel, Derya Uluğ, Semicenk konserleri başlıyor
Antalya'da Nostalji Tramvayı Seferleri Geçici Olarak Durduruldu