Jandarma Okullar Komutanlığındaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 61'i tutuklu, 317 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, sanık eski yüzbaşı Dilaver Bilgi'nin savunması alındı.

Olay tarihinde Jandarma Okullar Komutanlığında öğretmen subay olarak görev yaptığını belirten Bilgi, 15 Temmuz'da kışlaya yönelik terör saldırı olduğunu öğrenmesi üzerine karargaha gittiğini savundu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece kışla güvenliğini sağlamak için sabaha kadar nizamiyede beklediğini ileri süren Bilgi, "Saat 22.00 sıralarında 1 No'lu nizamiyede 20, 25 rütbeli asker vardı. Ben de onların yanlarına gittim. Bulunduğum yerde televizyon izleme imkanımız yoktu. Ben ve arkadaşlarım, telefondan olayların ne olduğu anlamak için internete girdik. İnternetten, TSK içerisinden bir grubun kalkışma yaptığını öğrendik." diye konuştu.

15 Temmuz gecesi kışlada yaşananların askeri mevzuat çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini savunan Bilgi, "Şahsım, ast ve üstlerim hiçbir kanunsuz emri uygulamamıştır. O gece bulunduğum yerde, asker olsun, vatandaş olsun kimsenin burnu kanamamıştır. Kanuna uygun olarak verilen emirler dışında hiçbir yasa dışı eylemim olmamıştır." dedi.

O gece cuntacıları motive etmek amacıyla "Her şey kontrol altında, problem yok, televizyondaki dublaj görüntülere inanmayın, adam Almanya'ya kaçtı." şeklindeki ifadeleri kullanamadığını öne süren Bilgi, bu yöndeki tanık beyanlarının da gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığına ilişkin iddianamede yer alan tespiti kabul etmediğini ifade eden Bilgi, söz konusu programın hukuki delil olarak değerlendirilemeyeceğini savundu.

Bilgi'nin çapraz sorgu işleminin tamamlanmasının ardından davanın bugünkü celsesi tamamlandı.

Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü