İzmir'deki DAEŞ operasyonu

Kemalpaşa ilçesindeki operasyonda gözaltına alınanlardan 7'si tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İZMİR (AA) - İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 7'si tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekiplerinin, Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, DAEŞ üyelerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 9 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri, evraklarındaki eksikliklerin tamamlanmasının beklenmesi için geri gönderildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan Kemal Tunç, İsmail Yanar, Ercan Bayır, Mehmet Sadık Kölemenoğlu, Tayfun Laçinkaya, Taner Takmaz ve Müjde Bayır, tutuklandı, A.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kemalpaşa ilçesinde 26 Ağustos'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısını gerçekleştirdikleri belirlenen Dağıstan asıllı Rus vatandaşı, Kırgız ve Özbek vatandaşı canlı bombalarla toplantılara katıldığı, telefon irtibatıyla zanlıları yönlendirdiği iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan Rıza C'nin liderliğinde, örgütünün amaç ve çıkarları doğrultusunda Kemalpaşa ilçesinde eylem ve faaliyette bulundukları, terör örgütüne eleman ve lojistik destek sağladıkları ileri sürülüyor.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü