İzmir'de terör operasyonu

Tire ilçesinde, sosyal medyadan terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - İzmir'in Tire ilçesinde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 5 zanlı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medya aracılığıyla terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapan, terör olayları sonrası örgütü destekleyici açıklamalarda bulunan ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri öne sürülen 6 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, karar doğrultusunda 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, A.D, A.D, Ç.D, E.K. ve Y.B. gözaltına alındı. Zanlılar, sorguları için İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Adresinde bulunamayan bir kişi aranıyor.

Zanlıların adreslerindeki aramalarda bulunan 14 cep telefonu, 19 fotoğraf makinesi, 13 DVD, 10 CD, 3 tablet bilgisayar ile birer harici bellek, bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve kitaba incelenmek üzere el konuldu.

Öte yandan, operasyon drone ile de görüntülendi.


AA

Gündem Haberleri

Gümrükte Kırılan Eserler Beyan Dışı Çıktı
Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
30 Yılda Vaatler Arttı, Atmosferdeki Karbon Yoğunluğu Yüzde 18 Büyüdü
SON 66 YILIN EN YAĞIŞLI DÖNEMİ