İzmir'de sela okunmasına engel olunduğu iddiası

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece, Beydağ ilçesinde sela okunmasına engel oldukları iddiasıyla CHP İlçe Başkanı Yılmazlar'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ifade verdi

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece, Beydağ ilçesinde sela okumaya çıkan müezzine sözlü saldırıda bulunduğu iddiasıyla CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ifadelerinin ardından salıverildi.

Alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla okunan seladan rahatsız olan bir grup, Beydağ Merkez Camisi önünde toplandı.

Alkollü oldukları ileri sürülen gruptan 3 kişi, sela okumak için minareye çıkmaya hazırlanan müezzin Mustafa Karabaş'a "Bu saatte sela verilir mi? Bu saat uygun bir saat mi?" dedi.

Cami imamı ve müezzini durumu polis ekiplerine bildirdi.

Polis ekipleri, kamera kayıtları ile görgü tanıkları ve şikayetçilerin beyanları doğrultusunda, aralarında CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar'ın da bulunduğu 6 kişiyi ifadeye çağırdı.

İfadesi alınan zanlılar, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.


AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi