İzmir'de kaçakçılık operasyonu

Gümrük bildirimi yapılmayan 2 tır içki şişesine el konuldu

İZMİR (AA) - İzmir'deki bir firmanın Bulgaristan'dan ithal ettiği 2 tır dolusu içki şişesine, gümrük bildirimi yapılmadığı gerekçesiyle el konuldu.

Alınan bilgiye göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbarat üzerine İzmir'de bir firmanın Bulgaristan'dan getirdiği 96 bin içki şişesinin "transit rejimine aykırı" olarak yurt içinde bırakıldığını belirledi.

Kapıkule Gümrük Müdürlüğünden Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra ithalat işlemleri için İzmir Gümrük Müdürlüğüne sevk edilen iki tırın herhangi bir gümrük idaresine bildirimde bulunmadığını tespit eden ekipler, şişelerin doğrudan götürüldüğü İzmir'deki firmaya operasyon düzenledi. Firmanın deposunda yapılan aramada 2 tır içinde 96 bin adet içki şişesi ele geçirildi.

El konulan gümrük kaçağı eşyalar, İzmir Tasfiye İşletme Müdürlüğü kaçak eşya ambarına teslim edildi.

Olayla ilgili ikisi yabancı uyruklu 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

AA

Gündem Haberleri

Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI
Gelinlerin Yeni Sağ Kolu: Gelin Koçluğu Dönemi Başladı!
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Sarıya Büründü: Nedeni Şaşırttı!