İzmir'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele

Jandarma ekiplerinin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda 445 yabancı uyruklu ile yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları belirlenen 9 zanlı yakalandı

İZMİR (AA) - İzmir'de jandarma ekiplerinin göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında son bir haftada düzenlediği operasyonlarda 445 yabancı uyruklu ile yasa dışı geçişleri organize ettikleri iddia edilen 9 zanlı yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, ekipler son bir haftada göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında kentte 21 operasyon düzenledi.

Operasyonlarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu çoğunluğu Suriye vatandaşı yabancı uyruklu 445 kişi yakalandı.

Ekipler, yasa dışı geçişi organize ettiği belirlenen 9 zanlıyı gözaltına alındı.

Operasyonlarda 3 otomobil, 7 kamyonet, 2 minibüs, 5 şişme bot, 5 tekne ile 42 can yeleği ele geçirdi.

Yabancı uyruklular Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilirken adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklandı.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı