İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Yabancı uyrukluları yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçirmeye çalıştığı iddia edilen kişi ile 44 göçmen yakalandı

İZMİR (AA) - İzmir'de, yabancı uyrukluları yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçirmeye çalıştığı iddia edilen bir kaçakçı ile 44 göçmen yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu sığınmacılarla mücadele kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu Narlıdere gişelerinde bir kamyonu durdurdu.

Ekiplerin yaptığı aramada, kamyonun kapalı kasasında sığınmacıları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan L.Ç. (41) ile 44 yabancı uyruklu göçmeni yakaladı.

Kamyon kasasında ayrıca, 35 can yeleği, 6 şambrel can simidi ve 4 adet şişirme pompası ele geçirildi.

Zanlı L.Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece "örgütlü olarak göçmen kaçakçılığına aracılık etmek" suçlamasıyla tutuklandı.


AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor