İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen 79 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - İzmir'de yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen 79 kişi ve geçişleri organize ettiği öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bayraklı ilçesi Cengizhan Mahallesi çevre yolu ayrımında, 2 aracı durduran polis ekipleri yasa dışı yollarla yurt dışına geçmeye hazırlanan yabancı uyruklu 57 kişi yakalanırken organizatörlük yaptıkları iddia edilen C.B.(32), E.T.(40) ve U.S'yi(31) gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada ise 10 can yeleği ele geçirildi.

Öte yandan, Dikili ilçesi Bademli açıklarında fiber bir tekneyi durduran Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Yunan adasına geçmek isteyen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 22 kişiyi tespit etti.

Operasyonlarda yakalanan 79 kaçak göçmen işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne ekiplerine teslim edildi.

Organizatör oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



AA

Gündem Haberleri

Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”