İzmir'de AIDS'li hasta iddiaları

Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde AIDS'li bir hastanın doğum yaptığı sırada kanın sıçradığı sağlık personeline AIDS hastalığı koruyucu tedavisine başlandı

İZMİR (AA) - Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, AIDS'li bir hastanın doğum yaptığı esnasında kanın sıçradığı sağlık personeline AIDS hastalığı koruyucu tedavisine başlandı.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta sonu acil sezaryene alınan yabancı uyruklu bir kadının doğumu sağlık personelince gerçekleştirildi. Kadının, doğum sonrasında AIDS'li olduğunu söylemesi üzerine, doğum esnasında üzerlerine plesentanın kanla karışmış suyu sıçrayan 4 sağlık çalışanı panik yaşadı. 

Yapılan testte kadının AIDS'li olduğu ortaya çıkarken, sağlık çalışanlarının yapılan testler ise negatif sonuç verdi. 

Yabancı uyruklu anne, izole bir odada tedavi altına alındı.

İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, her ihtimale karşı sezaryen ameliyatına giren ekibe AIDS hastalığı koruyucu tedavisine başladıklarını ifade etti.

Sağlık Haberleri

Sosyal Medya Tuzağına Düşmeyin: Bilinçsiz Spor Sakat Bırakıyor!
Dakikada 6 Can: Aşıların 50 Yıllık Mucizevi Karnesi
Kilo vermek için başvurduğu merkezde kanser olduğunu öğrendi
SOSYAL MEDYA ÇOCUKLARI BÖYLE DE TEHDİT EDİYOR
TABLETİ TELEFONU ELİNDEN ALMAYIN